dimecres, 10 de setembre del 2008

LHC: Apocalipsi?

És curiós que ara que per fi m'he alliverat de les ciències a l'institut (excepte Ciències pel món contemporani >.>), escrigui un post precisament d'un avenç científic que ha estat catalogat com el més important de tota la història (mira que agrada exagerar...)

Doncs avui a les 9 del matí s'ha posat en marxa a Suïssa el Large Hadron Collider (LHC) o el Gran Colisionador d'Hadrons. El que es preten fer amb aquest LHC és simular el Big Bang i arribar a la conclusió de temes mil·lenaris (i problemàtics) com són el d'on venim, com hem arribat fins aquí i per què tot és com és.

Consisteix en un tub de 27km de llargada, situat a 100m sota terra. Aquest matí han deixat anar un faç de protons amb la finalitat que quan, dintre d'uns dies, deixin anar el segon faç de protons, xoquin. Produiràn així una espècie de big bang en miniatura que farà que els científics puguin determinar a partir dels pobres protons desintegrats, si entre ells està la "partícula-Dèu", també anomenada Bosón de Higgs i que permetria saber com es forma la massa.

Ara bé, que passaria si totes aquestes conjuntures (perquè és això el que són) resulten no ser vàlides i aquest mini big bang es descontrola? Dos científics diuen que hi estan en contra, un error o una fuga de protons podria produir un forat negre. Segons ells, el laboratori LHC té un 75% de probabilitats d'acabar amb La Terra.

Ahir, navegar per internet era veure cada dos per tres (sis) gent anunciant la fi del món i dient que tothom aprofités el seu últim dia de vida. Doncs bé, hem sobreviscut a l'apocalipsi, o almenys de moment, perquè el resultat d'aquest experiment no es produirà ni avui ni dintre un mes. El més probable es que fins d'aquí a nou mesos (sí, com si fos el naixement d'un nen), no se'n sàpiga res.


Apa, primer apocalipsi superat, següent! xD


Suzu


PD: Informació d'última hora: A Cerdanyola (aquí al costat) també estan construïnt un accelerador de partícules. Està de moda o què? xD

2 comentaris:

Sakura ha dit...

aixó ho he vist jo a casa d'en Toni, ahir al matí vaig aanar-hi a veure física o quimica i ho hem vist xd

Ota-chan ha dit...

És tot una tapadera ò,o Volen acabar amb nosaltres i deixar vius a quatre o cinc, com va passar amb l'arca de Noé. Ja tenen el coet ptreparat. Volen crear una nova civilització propia, i convertir-se en els amos ^^ xD

No, en serio... que investiguin el que vulguin, no em fa res xDD